You are here: Home / event marketing / Event marketing: online tlačové správy a PR web

Event marketing: online tlačové správy a PR web

Online tlačové správy

Písanie tlačových správ a ich distribúcia do televíznych a rozhlasových staníc, na internetové stránky, do odborných časopisov a novín je skvelý spôsob ako predstaviť váš event širšiemu publiku. Ktoré médiá, či stránky využijete záleží od toho, či vaše podujatie je miestna záležitosť, alebo je to celonárodné či medzinárodné podujatie. Pripravte si vhodný zoznam novinárov a blogerov, ktorý obsahuje iba tie mená, ktoré pokrývajú daný okruh alebo charakter podujatia. S blogermi a novinármi komunikujte pred, počas podujatia aj po jeho skončení.

Ako písať tlačové správy?

PR web

Registrujte sa aj na PR web, je to lacný distribučný kanál. Neexistuje žiaden dôvod prečo by ste to nemali využiť. Nielen že vám online PR správy umožnia priamo osloviť čitateľov na celom svete, ale tiež pomôžu zvýšiť hodnotenie vo vyhľadávačoch.

Tlačová konferencia

Urobte zaujímavú tlačovú konferenciu, na ktorú okrem novinárov pozveme aj už spomínaných vplyvných blogerov. Pripravte kvalitný obsah, ponúknite príbeh. Ak zastupujete klienta, dôkladne ho pred jeho prvým stretnutím so zástupcami médií či blogermi nabrífujte. Nezabudnite zástupcov médií a blogerov pozvať na podujatie (alebo aj do zákulisia pred podujatím), aby mohli podať o ňom správu. Vaše podujatie tak môže získať publicitu aj po skončení podujatia.

Ak vás daná téma zaujíma, pozrite aj súvisiace články:

1. Seriál: Plánujeme event krok za krokom. Štvrtá časť. Event marketing

2. Event marketing: sociálne médiá

3. Online event marketing: užitočné tipy

About Tatiana Leporis

I am Tatiana Leporis, marketing lady, who work for Lowe GGK now. worked for JandL, UNIT (current Tempest), CD Ogilvy, Slovnaft, Creo/Young & Rubicam in the past. I am interested in everything related to marketing strategies, inbound marketing and engagement marketing.